Perşembe 14 Şubat 2019
DSLR ile İğne Deliği Fotoğraf Tekniği Yapımı

Çekim Teknikleri

2017/05/06 0

DSLR ile İğne Deliği Fotoğraf Tekniği Yapımı

30 Nisan İğne deliği fotoğrafçılık günüydü. Dünya genelinde Analog fotoğraf severler iğne deliği fotoğrafları çekerek yayınladılar. Peki DSLR makinemiz ile iğne deliği fotoğraf tekniği yapılabilir mi? İşte yanıtı.

ADIN 1. GEREKLİ MALZEMELER

  1. DSLR Gövde Kapağı

ImgLand.net image

2. Sıradan bir kutu kola

 

ImgLand.net image

3. Sıradan bir dikiş iğnesi

 

ImgLand.net image

4. Sıradan bir silgili kalem ( tercih etmek size kalmış )

 

ImgLand.net image

5. Sıradan bir silgili kalem

 

YAPILIŞI

Önce lens kapağının ortasına ince bir delik deleceğiz. Gerçek bir iğne deliği ekipmanına yakın olması için alüminyum kutu kolanın üzerinden ufak bir parça kesiyoruz.

ImgLand.net image

Daha sonra kalemin silgili kısmına iğnemizi yerleştiriyoruz. Dilerseniz kalem kullanmadan da yapabilirsiniz, fakat daga sağlıklı olması açısından kalem ile yapmanız daha mantıklı olacaktır. iğneyi yerleştirdikten sonra kutu dan kestiğimiz parçanın ortasından bir delik açıyoruz.

ImgLand.net image
ImgLand.net image

Yine aynı şekilde Kapağında üstüne tutup deliği tam ortalanacak şekilde deliyoruz ve kestiğimiz parçayı güzel bir şekilde kapağın üzerine tam ortalanacak şekilde bantlıyoruz.

ImgLand.net image

ve işte son hali

ImgLand.net image

 

Şimdi sonuçları göreceğiz. Çekimi LCD ekrana alıp o şekilde yapmanız gerekmekte.

ImgLand.net image

ImgLand.net image

ImgLand.net image

ImgLand.net image

Aşağıdaki fotoğraf 4 saniyelik bir uzun pozlama ile çekildi. Orta kısımda gezen köpeğin izini görebiliryorsunuzdur.

ImgLand.net image

 

Aşağıdaki portre ise yine aynı şekilde iğne deliği tekniği ile çekildi. Fotoğraf 3200 ISO kullanılarak bir flaş ile çekildi. Enstantane süresi 4 saniye.

ImgLand.net image





ABOUT AUTHOR

KADİR
The author didn't add any Information to his profile yet.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *