Pazartesi 23 Nisan 2018
Gündüz Uzun Pozlama Nasıl Yapılır?

Çekim Teknikleri

2017/11/25 0

Gündüz Uzun Pozlama Nasıl Yapılır?

Evettt. Gündüz uzun pozlama nasıl yapılır sorusunun cevabına bakacağız bugün 😉 Uzun pozlamayı hep ışığın az olduğu zamanlar yapacak değiliz ya. Gündüz sokakta uzun pozlama yapmak harika oluyor 😉 Hadi başlayalım 😉

 

01 Çekim Ayarları
Öncelikle daha sonra fotoğraflara bazı müdahaleleri kolaylaştırmak adına mutlaka ama mutlaka RAW/NEF çekin derim.  RAW + Normal seçebilirsiniz mesela. Daha sonra makinenimizi Manuel moda alıyoruz ve yüksek enstantane kullanıyoruz ( saniye cinsinden ). Enstantanemizi 1,2,3 saniye gibi yaptığımızda bulanıklığı görebiliriz. Diyaframımızı f8 ve ISO muzu 200 yapıyoruz.

02 Çekim yapın
Ayarları yaptıktan sonra bir kaç deneme çekimi yapın. Çektiğiniz fotoğraflarda hareket halindeki insanlar bulanık olmalı arka plandaki sabit nesneler veya kişiler net olmalıdır. Enstantane sürenizi çektiğiniz fotoğrafların sonuçlarına bakarak değiştirebilirsiniz. 1/32,1/16,1/8,1/6… 1 saniye,2 saniye…. gibi. Fotoğrafın patlamamasına dikkat ederek tabi ki. ND filtreniz var ise o zaman yüksek saniyelere kolaylıkla çıkabilirsiniz, fakat ND filtre yok ise yüksek enstantanelere çıktığınızda içeri çok fazla ışık gireceği için fotoğraf bembeyaz çıkacaktır.

 

Aşağıdaki fotoğraf ta 1/6 enstantane kullanılıyor mesela. Konu sabit olduğu için net, diğer arka plandaki kişiler hakreket ettiği için flu çıkıyor.

 

 

Uzun pozlama çekimlerinde mümkün olduğunda tripod kullanın. Tripod sarsıntıların önüne geçecek ve daha iyi sonuçlar almanızı sağlayacak.

Olası titreşimi önlemek adına alınacak bir diğer yöntem ise zamanlayıcı kumanda, kumanda deklanşör olacak. Kumanda ile makineye dokunmadan çekimi başlatıp sonuçlandırabileceğimiz.

 




2017/11/22 0

FACEBOOK ARTIK MESSENGER’DA 4K FOTOĞRAF GÖNDERİLEBİLECEĞİNİ DUYURDU

admin MORE

ABOUT AUTHOR

KADİR
The author didn't add any Information to his profile yet.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *