Gelin Damat Çekiminde Poz Verdirme Teknikleri

0
87

Güçlü Bir Analiz Yapmak

Vücut, ışık ve kompozisyonu hazırladınız. Birkaç deneme çekiminden sonra pozlamayı ayarladınız. Artık her şey hazır gibi diyebiliriz.

Pozlama ayaklarla başlar. Gelinin ağırlığını arka bacağına ve makineden uzağa kaydırması için ön dizini büktürün. Bu kum saati şeklini anımsatan klasik bir şeydir aslında. Dirsekleri hafifçe bükerek kollarını belden çok hafif yanlara açar gibi yaptırıp kol ile belin arasındaki küçük boşluğu dikkat edin.  Daha yumuşak bir görünüm için eklemleri eğmeye dikkat edin.

Yan pozlamalar da vücut başka yere bakarken kafayı hafif objektife doğru döndürmek güzel bir poz olacaktır. Normalde portre çekimlerinde dikkat edilmesi gereken önemli konulardan olan bakış açısı olarak adlandırdığımız konu burada da vardır. Portre çekerken modelin yüzünün baktığı kısımda kadraj da boşluk bırakacak çekmek önemlidir, fakat aşağıdaki gelinin pozunda gelin detayı olan gelinliğin kuyruk kısmını da kafraja almak için gelinin ön tarafından boşluğu bırakmak yerine arka tarafından bırakıyoruz.

Göz, El ve Boyun/Sırt Pozlamak

Gelinlerin uzun, zarif ve kendinden emin görünmesini sağlayın her zaman.
Omurga, aşağı yukarı her pozun temel öğesidir. Vücut ne kadar dik tutulursa gelin o kadar asil ve zarif gözükecektir. Bu tür pozlarda bakışları objektiften kaçırın. Direk objektife baktırmak yerine sağa sola baktırmak daha hoş duruyor.

Bir diğer poz ise ön cepheden 25°’lik hafif yan açıyla pozlandırmak. Geline yan duruş sırasında karşısına bakmasını daha sonra elinizi kaldırarak ani şekilde kendisine bakmasını isteyin. Ellerin konumu o an gelinliği tutması olabilir, varsa elindeki buketi tutması olabilir.

Arkadan sırt çekim pozları da başka alternatifler arasında. Bu pozda gelinin arkası dönmesi istenir. Daha sonra 45°’lik açı ile yan durması sağlanır. Sağ omuz geriye doğru gelecek ve kol uzantısı detayı alınacak. Vücut ile kol uzantısının aynı düzlem orantısında olmasına dikkat edin. Bakışları farklı yere konumlandırabilirsiniz.

Tabii ki sonraki adım yüzük detayı almak olacak. Yüzüğü ön plana çıkartmak için el boyun kısmına hafifçe kaldırılır. Daha yumuşak bir el görünümü için parmakları biraz daha estetik tutmak faydalı olacaktır.

Damat Şık Gösterilmeli

Damatlarımın şık ve yakışıklı görünmesi gelin kadar önemlidir. 

  1. Damadın daha etkileyici görünmesi için, özellikle de üst kısımı çekiyorsanız hafif öne eğilmesini sağlayabilirsiniz.
  2. Avuç içlerinin fotoğraflarda gözükmesinin estetik olarak çok kötü olduğunu biliriz. Bu yüzden avuç içlerinin gözükmemesi için ellerin iyi konumlandırılmasına dikkat edin.
  3. Baş ve çenenin yüksek omuza doğru eğrilmesi kadınsı göründüğü için daha erkeksi bir duruş elde etmek için tam tersini yapın.

Fotoğraf çeşitliliği artırmak için çeşitli odak uzunluklarını kullanın. Geniş çekimler sahneyi oluşturmaya yardımcı olurken, biraz daha yakın çekimler kıyafeti ve elleri dikkat ortaya çıkartır. yakın plan çekimleri ise yüz ifadesi için en ideal çekimlerdir. Tele zoom lensler ile sağlayabilirsiniz.

Doğa ortamlarında yapılan düğün dış çekimlerinde banklar büyük bir aksesuar nimetidir. Bunlardan mümkün olduğunda faydalanmaya özen gösterin. Sandalyeler, banklar ve merdivenler oturma pozu için çok önemlidir. Arkadan çekim yapıyorsanız, ellere ve yüz ifadelerine dikkat edin.

Aşağıdaki tarzda pozlar için makinenin konumu önemlidir. özellikle gelin adayı yere çömeleceği için herhangi bir yerinin gözükmemesi adına ve fotoğrafa bir boyut daha katmak için çimleri kadrajın alt kısmına konumlandırın. 1 taş ile 2 kuş vurmuş olun 😉

Gelinin küçük bir kız ile fotoğraflanması en özel pozlar arasında gelir. Bunu ülkemizde yapan yok gibi. Bu tüyoyu bu yazıda görmüş olun ve mutlaka ilk uygulayan siz olun 🙂 Gelinimizi tatlı bir kızı öperken çekmek gelin adayının çocuklara olan sevgisini çocuk özlemine ilgisini öne çıkartan bir çekim olacaktır.