Pencere Işığını Kullanarak Fotoğraf Çekim Teknikleri

0
72

Evde fotoğraf çekim teknikleri denemeleri çok yaparız. Buna bir yenisini eklemeye ne dersiniz? Çok farklı ama çok basit yöntemler kullanarak fotoğraf çekim teknikleri konusunda arşivinize bir yenisini ekleyeceğiniz yönetimi göreceğiz hep birlikte.

Bu yazımızda evde çiçeklerimizi nasıl en etkili şekilde fotoğraflandırabiliriz ona değineceğiz. Bu örnekte Canon EF 100mm f / 2.8L Macro IS USM lens kullanılacak. Bu lense sahip değilseniz hiç dert etmeyin elinizdeki herhangi bir lens ile de kolaylıkla aynı şeyi yapabilirsiniz.

Öncelikle camımıza her yerden kolaylıkla alabileceğimiz yağlı kağıt temin ediyoruz. Aldığımız bu kağıdı cama yapıştırıyoruz.

Dilerseniz çiçeklerin uç sap kısımlarına sabitlemek adına yapıştırabilirsiniz. Bu tamamen tercih meselesi diyebiliriz. Her ikisini de deneyip ona göre tercih yapabilirsiniz.

Av/A moduna geçme ( Diyafram Öncelikli Mod )

Alan derinliğini sağlıklı bir şekilde kontrol edebilmek için makinemizi AV- diyafram öncelikli ( canonlarda ) A ( nikonlarda, sony lerde ) moduna alıyoruz.

Diyafram ayarını f8 civarı bir değer yapıyoruz ve ısomuzu mümkün olduğunca en düşük değerlerde tutuyoruz. ıso 100-200 gibi. Ekrandan baktığınızda gördüğünüz sonuca göre pozlama telafisini artırın. Aldığınız sonuca göre +1,+2 stop yükseltebilirsiniz.

Odağınız Ayarlayın

Odağı merkez AF noktasına ayarlayın ve çiçeğin merkezinin tam olarak odaklandığından emin olun. İki veya daha fazla çiçeğin fotoğrafını çekiyorsanız, çekimdeki en büyük çiçeğin odak noktasını ayarlayın.

Tripod Kullanın

Fotoğraflarınızın daha keskin olmasını sağlamak için kameranızı bir tripoda takın. Deklanşöre basarken makine sarsılabiliyor ve buda fotoğrafta netlik kaybına sebep olabiliyor. Bu nedenle en iyi sonuçlar için zamanlayıcıyı veya uzaktan bırakmayı kullanın. Çekiminizi yukarı doğru bakacak şekilde düşük bir açıdan oluşturarak başlamalısınız.