Çarşamba 13 Şubat 2019
Kilolu Kişiler İçin Fotoğrafta İnce Çıkma Teknikleri

Portre Çekim Teknikleri

2017/11/14 0

Kilolu Kişiler İçin Fotoğrafta İnce Çıkma Teknikleri

Herkesin fotojenik olmak konusunda derdi vardır her zaman. Hiç fotojenik değilim, yok yok benden model olmaz, ben çok kiloluyum o yüzden asla fotoğraf çekilmem, hep kötü çıkıyorum gibi sözler hep duymuşuzdur.

Hele ki benim gibi kilolu olan kişiler inanılmaz dert yanarlar. Kilomuzdan dolayı hep kötü çıktığımızı düşünürüz. İnce gözükmek adına giymediğimiz denemediğimiz şey kalmamıştır çoğu zaman. Aslında fotoğraflarda ufak bir kaç şey yaparak zayıf görünmek mümkün. Şimdi kısaca bunlardan bahsedeceğiz.

YÖNTEM 1.

Kendimizi mümkün olduğunda makineden uzak tutuyoruz. Bu sayede fotoğraflarda daha uzun ve daha ince görünmemizi sağlamış olacağız. Bunu yaptıktan sonra vücudumuzu 45° civarında çeviriyoruz. Direk cepheden çekildiğimizde malum yapımızdan ve kilolarımızdan dolayı  geniş gözüküyoruz. Buda hoş olmuyor. Sırt düz,karın içerde,omuzlar hafif aşağıda.

  • Ayaklar düz durmamalı. Bunun yerine, bir ayak önde olup hafifte olsa ağırlık bir ayağa verilmeli.

  • Bayanlar bu pozda bellerini kırarak poz verdiklerinde kalçalarının ince görünmesini sağlamış olurlar.

YÖNTEM 1.A ( KOL VE DİRSEĞİN ÖNEMİ )

Kollarınızı vücudunuzdan mutlaka ayrı tutun. Bayanlar beline koyduklarını kolunu makineye yakın tutmalı ve bu kolun dirseğini makineye doğru göstermelidir. Bu duruş kolun uzun çıkmasını sağlayacak.

  • Makineye direkt bakmayı tercih ediyorsanız ellerinizi mutlaka iki yandan belinize koyarak ince gözükmesini sağlamalısınız.

YÖNTEM 1.B ( ÇENENİN DURUŞU )

Düzgün tutulmuş bir çene pozu sizi fotoğrafta daha ince gösterecektir. Boynunuzu ileri tutarak başınızı makineye doğru doğru ittirir gibi yapın. Bunu yaparken doğallığın kaybolmaması için çenenizi sağa veya sola doğru biraz çevirmeniz faydalı olacaktır. Bu pozu yaparak gıdığın fotoğrafta çıkmasını engellemiş olur, bu sayede zayıf bir görüntü ortaya koymuş oluruz.

  • Poz verirken sırtınızı düz tutmayı unutmayın. Aksi halde, kafanız uzatılmış bir kaplumbağa gibi görünebilir.

  • Erkekler gıdığı yok etmek için bu poz dışında imkanları var ise sakal bırakarak ta pozu destekleyebilirler.

YÖNTEM 1.C ( İKİLİ ÇEKİMLERDE )

DZayıf bir arkadaşınız ile fotoğraf çektirirken vücudunuzu mümkün olduğunda yine önceki olduğu gibi yan pozisyona çevirmeliyiz. Ama bu yön mutlaka yanımızdaki kişiye bakacak şekilde olmalıdır. yine aynı şekilde kalçadan ayak kırılma pozu verilmeli. bu arada diğer elini arkadaşının omzuna koymayı dene. Ekstra ince görünmek istiyorsan arkadaşının biraz gerisinde dur. Böylece vücut yapın tam oalrak görüntülenmeyecek 🙂 Vee asla unutmayacağın şey kollarını vücuduna birleştirmemek olmalı.

YÖNTEM 1.D ( GRUP ÇEKİMLERİ )

Asla kameraya en yakın kişi olmayın. Bu sizi fotoğrafta başkalarından daha şişman gösterecektir. Ellerin kalçaya veya arkadaşınızın omuzuna koymaya özen gösterin. Vücut tipinize yakın biri varsa grupta ve yer seçme hakkınız var ise mutlaka onu tercih edin. 

YÖNTEM 2. ( SELFİE ÇEKİMLERİ )

Selfi çekimlerinde arkanızdan ışığın gelebileceği bir yer bulun. Işık kadrajda hem yumuşak bir tat verir, hemde dikkati dağıtmaya yarar. Koyu renk kıyafetler giyiyorsanız, zayıflama efekti için hafif bir arka plan üzerinde poz verin. Hafif bir kıyafet giyiyorsanız, biraz daha koyu ya da daha açık tonda arka plan seçin. 

  • Doğal ışık kaynakları bulmaya özen gösterin. Floresan ışıklardan kaçının.

YÖNTEM 3. ( EN İYİ FOTOĞRAFI SEÇİN )

Belinizi ince göstermek için parlak tarzda kemerler kullanabilirsiniz. Bunun dışında  yüksel belli etek ve pantolonlar belinizi daha ince gösterir ve göz yanılması sağlayarak bel hattınızı yeniden çizer. Ceket giyiyorsanız mutlaka orta kısmında düğmeli olmasına dikkat edin.

 

 





ABOUT AUTHOR

KADİR
The author didn't add any Information to his profile yet.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *